Piet Schrijvers

Sfeerverslag: 'Van onze lichting brak haast niemand door'

Bron: www.ajaxshowtime.com

Het is zaterdagmiddag als het rondom de hoofdingang van de Johan Cruijff ArenA steeds drukker wordt. Enkele toeristen, die zojuist een shirtje in de fanshop hebben gekocht of die een rondleiding door het stadion hebben gedaan, kijken verbaasd om zich heen. Wie zijn al die oudere mensen? Zijn het oud-spelers van Ajax? Nou, inderdaad, dat zijn ze. Jeugdspelers die tussen 1969 en 1979 in de jeugdopleiding van Ajax hebben gespeeld verzamelen zich in de Johan Cruijff ArenA voor een reünie. Het betreft de tweede editie, de vorige was vijf jaar geleden.

Kieft: “Ajax verliest omdat De Ligt 17 jaar is”

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Wim Kieft zag Ajax afgelopen donderdag ten onder gaan tegen FC Kopenhagen. De jonge ploeg verloor met 2-1 van de fysiek sterke Deense ploeg. De 8 jongste ploegen ooit in de knockout-fase van de Europa League waren allemaal van Ajax(!). Kieft ziet, net als vele anderen, dat dit meer een probleem is dan een voordeel.“Bij FC Kopenhagen-Ajax kwam het verschil tussen de Deense en Nederlandse ploeg in fysiek opzicht nadrukkelijk aan de oppervlakte”, zegt Kieft in zijn column voor De Telegraaf.

'Dan kan Ajax de deksel op de neus krijgen'

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax stort zich komende zondag weer volop in de titelstrijd, wanneer het in eigen huis aantreedt tegen PEC Zwolle. Piet Schrijvers, voormalig keeper van beide clubs, kijkt uit naar het duel, waarbij hij zelf aanwezig zal zijn als toeschouwer. 'Ajax moet niet te makkelijk denken over PEC Zwolle', begint Schrijvers in gesprek met Ajax Showtime. 'Ze spelen, zeker voor Zwolse begrippen, goed en aantrekkelijk voetbal. Daarnaast weten ze ook nog eens van de wat grotere teams punten te pakken.'

Pages

Subscribe to Piet Schrijvers