”We kunnen hier verder mee”

Bron: ajax1.nl

Trainer Frank de Boer stapte na de uitzege van Ajax bij Anderlecht (3-0) in de Europa League met een grote glimlach in de bus richting Amsterdam. „Dit moet toch heel veel vertrouwen geven”, glunderde hij. „Hier kunnen we echt verder mee.”

„Zeker in de tweede helft zijn we goed met de ruimte omgesprongen”, vond De Boer. „We zijn blijven combineren en hebben twee goede goals gemaakt. Natuurlijk was het lekker dat zij bij een achterstand van 1-0 een strafschop missen. Maar we zijn daarna wel goed blijven voetballen. Daar ben ik heel tevreden over.”

De Boer: „We kunnen ver komen met deze ploeg. Maar dan moet iedereen wel zijn taak blijven uitoefenen. Dat gebeurde zeker in de tweede helft. We begonnen niet goed. Het leek wel of we nerveus waren. Gelukkig hebben we met Maarten Stekelenburg een goede doelman.”

Ajax heeft volgende week voor eigen publiek tegen Anderlecht een ticket voor de achtste finales van de Europa League voor het grijpen. „Toch zullen we opnieuw alles moeten geven”, zei De Boer. „Doen we dat niet, dan blijven we kwetsbaar. “

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/we-kunnen-hier-verder-mee/