De Boer: “Anita is erg waardevol”

Bron: ajax1.nl

Frank de Boer is in de nieuwe uitgave van de Voetbal International lovend over Vurnon Anita. Hoewel de kleine speler momenteel geen basisplaats heeft, is hij erg belangrijk voor Ajax.

Vorig jaar speelde Anita onder De Boer als verdedigende middenvelder, een positie die hem uitstekend bleek te liggen. Met de komst van Theo Janssen moet Anita echter genoegen nemen met een plaatsje op de bank. “Ik heb Vurnon in de voorbereiding meteen uitgelegd waarom ik met Janssen op de controlerende positie wilde gaan spelen. En ik heb hem voorgehouden dat hij dit seizoen waarschijnlijk dertig van de vijftig wedstrijden zou gaan spelen. Vurnon kan op beide backposities en op het middenveld spelen”, zegt De Boer.

De trainer van Ajax is dan ook hartstikke blij dat hij Anita bij zijn selectie heeft en is zeer te spreken over zijn inzet. “Hij doet het hartstikke goed, dus ik denk dat hij die dertig duels wel gaat halen. Vurnon gaat heel professioneel met de situatie om. Als we hem nodig hebben, op welke positie dan ook, dan staat hij er.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/de-boer-anita-erg-waardevol/