Alderweireld: “Mogen niet verliezen in Lyon”

Bron: ajax1.nl

Na een beschamende 6-4 nederlaag tegen FC Utrecht, de problemen op bestuurlijk niveau en de slechte positie op de ranglijst zouden we bijna vergeten dat Ajax goede kansen maakt om te overwinteren in de Champions League. Op dinsdag 22 november treedt Ajax aan tegen het Franse Olympique Lyon. In deze wedstrijd kan Ajax een plek in de volgende fase van het kampioenenbal veilig stellen.

Toby Alderweireld praat met Ajax TV over de belangrijkste wedstrijd in de poulefase van de Champions League: “We hebben een goede uitgangspositie en mogen in Lyon niet verliezen.Dat is niet makkelijk, maar we moeten dat vertrouwen wel uitstralen.” Juist aan vertrouwen lijkt het te ontbreken na de hiervoor al genoemde competitienederlaag.

Toch geeft de jonge Belgische verdediger hoopvol aan dat de Franse topploeg te kloppen is: “Misschien kunnen we daar zelfs winnen, want als weop een gelijkspel gaan spelen krijgen we tikken om onze oren.” Alderweireld viel in de wedstrijd tegen FC Utrecht geblesseerd uit maar is momenteel op weg met het Belgische nationale elftal.

Foto: afdb.nl – Oscar

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/18535/