Danny Hoesen: “Ajax ziet mij als een spits”

Bron: ajax1.nl

Danny Hoesen voelt zich thuis in Amsterdam. De jonge aanvaller, die afgelopen zomer overkwam van het Engelse Fulham, geniet van Ajax. Zo laat hij weten op de officiële website van Fortuna Sittard. “Het tempo ligt een stuk hoger, het is veel meer ‘één keer raken’. Op de training sta ik soms echt te genieten”, aldus de enthousiaste Hoesen.

Dit seizoen zal hij zich vooral moeten richten op de positie als diepe spits, terwijl hij in eerdere stadia van zijn carrière ook topwedstrijden op de flanken speelde. “Er was een club uit de eredivisie geïnteresseerd om mij meteen te huren, maar dan als flankspeler. Dat stond Ajax niet toe. Zij willen dat ik me ontwikkel als echte nummer ‘9’.” Het is echter niet bekend welke club dit betrof.

Aan ambities is het bij de geboren Limburger geen gebrek: “Ik wil me de komende periode settelen in de omgeving van Amsterdam en me volledig concentreren op mijn ontwikkeling. Ik hoop dat ik dit seizoen nog een kans krijg om af en toe bij de wedstrijdselectie van het eerste aan te sluiten.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/danny-hoesen-ajax-ziet-mij-als-een-spits/