KNVB bekijkt wurgcontract Meleg

Bron: ajax1.nl

De KNVB heeft de stukken rond Dejan Meleg voorgelegd aan de aanklager betaald voetbal. Het pas zeventienjarige doelwit van Ajax blijkt een twintigjarig contract te hebben met zijn Servische makelaar die hem financieel uitmelkt. De zaakwaarnemer met wie Ajax in zee gaat, Mihael Stankovic, blijkt stelselmatig dit soort contracten te sluiten met minderjarige talenten.

Vojvodina Novi Sad, de huidige club van Meleg, heeft het over structurele kinderhandel door Stankovic. Volgens de KNVB zal snel duidelijk worden of de integriteitseenheid op de zaak wordt gezet. ‘De komende week zal de aanklager besluiten of de eenheid al dan niet een onderzoek zal gaan starten’, laat woordvoerdster Marloes van der Laan weten aan Voetbal International.

Daarin zal dan ook de rol van Winnie Haatrecht bekeken moeten worden. De Nederlandse spelersbegeleider heeft geen licentie om te opereren als spelersmakelaar. Ajax heeft hem ingeschakeld om als tussenpersoon te fungeren. Uit een reconstructie blijkt Haatrecht een cruciale rol te spelen in de totstandkoming van de transfer, hij is de schakel tussen Ajax en Stankovic.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/knvb-bekijkt-wurgcontract-meleg/