Eredivisie: voorbeschouwing Cambuur Leeuwarden – FC Utrecht (26 oktober 2013)

Bron: www.nieuwslog.nl

FC Utrecht moet dit weekend op bezoek bij Cambuur Leeuwarden, een ploeg die afgelopen seizoen promoveerde naar de Eredivisie. Waar er van de Friezen op voorhand niet heel veel werd verwacht, kun je stellen dat het iets beter gaat dan men had verwacht. Cambuur staat net boven de degradatiestreep met 9 punten uit 10 duels, terwijl FC Utrecht slechts drie punten meer heeft. Een duel met veel belangen staat dus op het programma.

Waar Cambuur een bepaalde gunfactor heeft, is het voor Utrecht (twee plaatsen hoger) zaak om te zorgen dat de punten bijeen worden verzameld. De concurrentie in de subtop (AZ, Groningen, Vitesse en Heerenveen) staan tenslotte wel in het linkerrijtje. Utrecht heeft de punten dus hard nodig.

Voor Utrecht liep het seizoen niet zoals gehoopt. Het kende, na negen duels, zelfs haar slechtste seizoensstart sinds het seizoen 1998/99. Pas na het negende duel (destijds negen punten) won FC Utrecht weer en werd een kleine stap omhoog ingezet.

……

Lees het volledige artikel op http://www.nieuwslog.nl/1234973-eredivisie-voorbeschouwing-cambuur-leeuwarden-fc-utrecht-26-oktober-2013/