Jong Ajax heeft geluk tegen Fortuna

Jong Ajax begon beter aan de wedstrijd. Op het aardappelveld had Jong Ajax het balbezit en de kansen. Linksback Jaïro Riedewald was het dichtst bij een goal, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. Fortuna Sittard stelde daar niet veel tegenover, waardoor er met een 0-0 stand gerust werd.

Na rust waren de rollen omgedraaid. Fortuna werd steeds beter, terwijl Jong Ajax steeds minder aan voetballen toekwam op het veld in Sittard. Desondanks was het de ploeg van scheidend trainer Groenendijk die op voorsprong kwam. Abdel Malek El Hasnaoui maakte in de 62ste minuut de 0-1. Het bleek het startsein te zijn voor een golf van kansen voor Fortuna.