Lufthansa genoodzaakt om bijna al haar vluchten te cancellen

Bron: www.nieuwslog.nl

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa is genoodzaakt om het overgrote deel van haar vluchten te cancellen.

Aanleiding van de waslijst van annuleringen is de stakingsactie van piloten aangesloten bij de Duitse belangenorganisatie, Vereinigung Cockpit. Van de 5.400 piloten die werkzaam zijn voor Lufthansa heeft het merendeel drie dagen lang het werk neergelegd.

Het doel van de staking is het afdwingen van een betere CAO. Met de actie raken de piloten Lufthansa recht in het hart. De schade voor de luchtvaartmaatschappij kan tot de tientallen miljoenen euro’s oplopen. Bijna een half miljoen passagiers worden getroffen door de stakingen.Slechts een klein deel van de vloot zal de komende dag opstijgen. Vluchten die vanaf Amsterdam Schiphol vertrekken of op de Nederlandse luchthaven aankomen worden wonderbaarlijk genoeg niet beïnvloed door de stakingen.

Lufthansa is druk bezig met het aanbieden van een oplossing voor gestrande reizigers. Het is nog niet bekend welke maatregelen Lufthansa zal treffen en of zij akkoord zullen gaan met de eisen van de stakers.

……

Lees het volledige artikel op http://www.nieuwslog.nl/1235803-lufthansa-genoodzaakt-om-bijna-al-haar-vluchten-te-cancellen/

Gegevens

Onderwerpen: Transfers
Tags: Aandelen