El Ghazi vraagt naar hoek Sigthórsson voor rebound penalty

Bron: www.ajaxlife.nl

Geen rebound mogelijk. Maar waar stond El Ghazi?© ProShots

Ophef, commotie! Stop de persen! Straks wordt dit een rel van ongekende proporties. De ogen van de keeper zijn bij de volgende penalty waarschijnlijk gericht op Anwar El Ghazi. Of hij die penalty nou neemt of niet.

Wat is het geval? El Ghazi had de pingel tegen NAC, die de 0-4 had moeten opleveren, het liefst zelf genomen, maar Kolbeinn Sigthórsson stond bovenaan het lijstje. De flankaanvaller legde zich erbij neer dat de nummer negen de bal opeiste, maar stelde daarna een vraag waaruit diepere gedachten blijken.

“In welke hoek ga je de bal schieten,” vroeg El Ghazi aan nemer Sightórsson. De IJslander bleek even ijskonijn af en stond perplex. Wat een maffe vraag. Hoezo dat? Nou, liet El Ghazi weten. “Dan weet ik naar welke hoek ik moet voor de rebound, als-ie misgaat.”

Daar had Sigthórsson niet over nagedacht. Spitsen denken niet aan kansen missen. Maar de Ajaxspits kreeg de bal niet in het doel. Tot een rebound kwam het trouwens ook niet, omdat een NAC-fan ergens op rij vijftien de bal prima klemvast had.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=16268