Tip voor de herfstvakantie: Wenen halleluja!

Bron: www.ajaxlife.nl

Deze cup kun je dus zien. Live.© Louis van de Vuurst

Al plannen gemaakt voor de herfstvakantie? Nee? Dan is een bezoekje aan de tentoonstelling 'Voetbal Halleluja' in het Amsterdam Museum (Kalverstraat 92) zeker de moeite waard. De opmerkelijke uitstalling over voetbal en religie is van 11 tot en met 19 oktober verrijkt met de fraaie Champions League-cup die Ajax in 1995 won.

Een herfstvakantie met interlandvoetbal en weinig Ajax? Dat kan natuurlijk niet! Onze tip voor een gezellig familiedagje Amsterdam: dump je vrouw met je creditcard in de Kalverstraat en duik daar zelf even het Amsterdam Museum in om in een uur tijd voor jezelf te bepalen of voetbal inderdaad de nieuwe religie is.

Dat klinkt wellicht wat zwaar allemaal, maar dat valt reuze mee. Voetbal Halleluja! gaat over helden, rituelen en (bij)geloof. Interessant voor de gemiddelde voetballiefhebber, maar vanwege de vele Ajaxitems nog leuker voor Ajacieden.

De tentoonstelling is bovendien interactief. Zo kun je een quiz spelen, een strafschoppenserie keepen en je voorkeur voor het huidige of oude Ajaxlogo uitspreken. 

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=16324