Jaap Stam & Andries Ulderink: ?Het is hier geen speeltuin?

Bron: www.vi.nl

Eerder dit jaar leek Jaap Stam (42) op weg naar AC Milan, maar hij koos voor het trainerschap bij Jong Ajax, samen met Andries Ulderink (45). Bij de beloftenploeg heeft het duo te maken met doorstromend talent, teleurgestelde eerste-elftalspelers en een werkwijze waarin wedstrijdresultaten ondergeschikt zijn. ?Kritisch in de spiegel kijken is óók een kwaliteit.?

Zijn we dit seizoen getuige van de geboorte van een nieuw trainersduo?

Jaap Stam: ?Dat zou heel goed kunnen. De samenwerking bevalt prima, dus wat mij betreft hoeft dat niet tot Jong Ajax beperkt te blijven. Je moet daar een beetje geluk bij hebben. We kenden elkaar alleen van naam. Al snel bleek het te klikken, op voetbalgebied en op het persoonlijke vlak. Een goede onderlinge band is essentieel. Je moet met elkaar over voetbal kunnen sparren én er moet wat te lachen zijn. Als je alleen maar op een zakelijke manier met elkaar werkt is de lol er voor mij snel af. Dan komen de muren van de trainerskamer op me af. Een dolletje op zijn tijd hoort erbij.?

……

Lees het volledige artikel op http://www.vi.nl/premium-promo/jaap-stam-andries-ulderink-het-is-hier-geen-speeltuin-1.htm