Marc Overmars

'Van der Sar staat achter mening Overmars': zijn actie was 'gênant'

Bron: source

De actie van Marc Overmars om vooruitlopend op het statement van de Eredivisie-clubs te roepen dat Ajax wil dat er niet verder gevoetbald wordt dit seizoen, heeft veel stof doen opwaaien. Zeker ook omdat Edwin van der Sar een dubbele pet op zit: zijn naam stond namelijk onder een petitie van de European Club Association (ECA), dat juist pleit voor mogelijk wel doorspelen. Maar de directeur zou achter de woorden van Overmars staan.

'Hevig statement Ajax zorgt voor wrevel bij andere clubs'

Bron: source

FOX Sports betaalt het laatste deel van de tv-gelden 'gewoon' uit als de Eredivisie door overmacht wordt stilgelegd. Maar mogelijk niet als clubs zelf het bijltje er op voorhand bij neerleggen. Zodoende heeft de tirade van Marc Overmars veel kwaad bloed gezet bij zijn collega's in de Eredivisie, opvallend genoeg óók bij AZ en PSV, die wel dezelfde mening hadden.

Kieft: ‘Wat een kulargument van Overmars, dat heeft er niets mee te maken’

Bron: www.voetbalzone.nl

Wim Kieft veroordeelt de oproep van Marc Overmars om een punt achter het seizoen in de Eredivisie te zetten. De directeur voetbalzaken van Ajax laat het eigenbelang prevaleren boven het algemeen belang, zo denkt Kieft: voor Ajax is het nu eenmaal makkelijker om te roepen dat het seizoen geschrapt kan worden dan voor veel andere clubs, schrijft de oud-aanvaller in

‘Alsof Ajax gaat zeggen dat ze willen stoppen omdat ze dan kampioen zijn’

Bron: www.voetbalzone.nl

Pierre van Hooijdonk denkt dat Ajax zich voornamelijk heeft laten leiden door eigenbelang bij het uitspreken van de nadrukkelijke wens om een punt te zetten achter het seizoen in de Eredivisie. Directeur voetbalzaken Marc Overmars stelde woensdagavond dat het seizoen 'dood' is en zorgde daarmee voor irritatie bij zowel de KNVB als bij andere clubs in het betaald voetbal.

Wat wil Ajax met de bewuste bom bereiken?

Bron: www.ad.nl

Ajax legde met de felle bewoordingen van Marc Overmars een bom onder de eredivisie. Tot grote ergernis van de andere clubs. De afspraak was met één mond te spreken, maar de Amsterdammers hadden daar maling aan. Een actie met voorbedachten rade. Wat vragen en antwoorden over de chaos in het Nederlands voetballandschap met Ajax als katalysator.

Pages

Subscribe to Marc Overmars