Scouting

‘Ajax in gesprek met Sao Paulo over vleugelaanvaller Antony(19)’

Bron: ajaxfanzone.nl

Volgens het Braziliaanse Goal aast Ajax op Antony Matheus dos Santos, kortweg Antony; een negentienjarige buitenspeler van São Paulo. Ajax en de Braziliaanse club zouden onlangs de gesprekken inzake het talent hebben hervat om te kijken of een transfer mogelijk is, aldus Goal. De interesse in Antony is niet nieuw. Afgelopen februari wisten wij al te melden dat scouts van Ajax de buitenspeler nauwlettend volgden.

Henk van Santen overleden op 64-jarige leeftijd

Bron: ajaxfanzone.nl

Afgelopen vrijdag is op 64-jarige leeftijd oud-speler Henk van Santen geheel onverwacht overleden. Henk was vanaf 1974 middenvelder en speelde ruim 30 officiële duels met Ajax 1. Ook speelde hij in die tijd voor Jong Oranje en het Nederlands militaire elftal. Hij was na zijn actieve loopbaan, die hij door blessureleed  moest afbreken, actief als scout voor Ajax. Bovendien was hij sinds 2013 lid van de vereniging. Wij wensen nabestaanden en vrienden veel sterkte toe. 

Foto:Door Hans Peters / Anefo – Nationaal Archief

Van de Beek: “Mensen lopen te hard van stapel”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

In gesprek met Fox Sports reageert Donny van de Beek op het nieuws dat Ajax en Real Madrid al een akkoord zouden hebben bereikt: “Er is wel interesse maar mensen lopen te hard van stapel.” Zinedine Zidane zou gezegd hebben dat als Pogba niet te halen valt, hij graag Donny van de Beek zou willen: “Ik heb dat zelf niet gehoord of gelezen, dat zou zomaar kunnen maar ik wil het graag over morgen hebben.”

Reyes: 'Edson Alvarez meer De Ligt dan Blind'

Bron: www.ajaxshowtime.com

Twee à drie jaar volgen ze hem al, maar nu gaat Ajax naar verluidt toch echt tot actie over: Edson Álvarez moet naar de Nederlandse hoofdstad komen en de zo goed als zeker vertrekkende Matthijs de Ligt opvolgen. Vijftien miljoen euro is het vermeende prijskaartje en volgens Daniel Reyes is dat een valide transfersom voor de 21-jarige WK-ganger, die overigens ook door Wolverhampton Wanderers wordt begeerd.

Schreuder: ‘Heel erg trots dat ik bij Ajax heb gewerkt’

Bron: www.ajaxshowtime.com

Alfred Schreuder kijkt terug op een prachtige periode in dienst van Ajax. De oefenmeester uit Barneveld werd anderhalf jaar geleden aangesteld als assistent-trainer van Ajax en sindsdien maakte de Amsterdamse club geweldige successen mee: de dubbel werd gewonnen en in de Champions League werd de halve finale bereikt. Schreuder vertrekt nu naar TSG 1899 Hoffenheim, waar hij hoofdtrainer wordt. Een gesprek over zijn rol bij Ajax, Dusan Tadic, Hakim Ziyech, Lasse Schöne, de kritiek vanuit de media, tactiek en de warmte binnen Ajax.

Pages

Subscribe to Scouting