Afrika Cup ver weg voor Serero en Bafana Bafana

Bij de nationale ploeg krijgt Serero wel speeltijd. © Pro Shots

Thulani Serero en Zuid-Afrika liggen nog niet echt lekker op schema richting kwalificatie voor de Afrika Cup van 2017. Bafana Bafana verloor met 3-1 van Mauritanië en staat voorlopig laatste in groep M.

Serero speelde dit seizoen bij Ajax nog geen minuut, maar maakte namens zijn nationale ploeg de negentig minuten vol. Het mocht niet baten. Zuid-Afrika keek binnen vijf minuten tegen een achterstand aan en een rode kaart voor David Zulu kort na rust maakte de opdracht er niet gemakkelijker op.

Toch kwam Bafana Bafana op gelijke hoogte. Thamsanqa Gabuza maakte in de 69ste minuut de gelijkmaker en juist toen de hoop groeide een remise over de streep te trekken, sloeg Mauritanië toe. Met twee late goals werd de overwinning veiliggesteld.