Ontwerper huidige Ajaxlogo Rolf Leeser overleden

Bron: www.ajaxlife.nl

Rolf Leeser, oud-Ajacied en geestelijk vader van het huidige Ajaxlogo. © Pro Shots

Oud-Ajacied Rolf Leeser is op 88-jarige leeftijd overleden. Er bestaat een kans dat je bij het horen van zijn naam niet gelijk denkt, ‘oh die meneer’, maar hij is de geestelijk vader van het huidige Ajaxlogo.

De geboren Duitser met een Joodse achtergrond was vele jaren de boezemvriend van Rinus Michels en als speler was hij voor Ajax als rechtsvoor actief in de jaren tussen 1948 en 1954. Hij speelde 34 duels voor Ajax, waarin hij zesmaal doel trof. Na zijn sportieve loopbaan, begon hij een luxe modewinkel, alvorens hij zich toewierp op grafische vormgeving.

Veel Ajaxsupporters groeiden inmiddels op met het huidige Ajaxlogo en vinden het beeldmerk dat Leeser ontwierp prima. Heel veel andere supporters zien logischerwijs veel liever het oude (lees: echte) logo terugkeren. Liever vandaag dan morgen.

‘Geef Ajax zijn gezicht terug,’ was nog niet zo lang geleden een grote actie en die gedachtegang is nog altijd springlevend bij veel supporters. Het oude logo straalt nostalgie, kracht, trots en onoverwinnelijkheid uit, zo is de gedachte.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=23723