De Ligt: “Reuzenstap, maar we zijn er nog niet”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Matthijs de Ligt zag zijn ploeg dinsdagavond in de laatste minuut winnen van Benfica, waardoor de Amsterdammers een gat hebben geslagen van vier punten op de Portugezen. “Allerlaatste minuut, dus echt fantastisch”, aldus De Ligt tegenover Veronica.

Krachten vloeiden weg

“Je moet altijd geloof houden, maar je zag wel op het eind dat de krachten wegvloeiden, zowel bij Benfica als bij ons”, gaat De Ligt in op de wedstrijd. “Er werden weinig kansen gecreëerd en complimenten hoe David (Neres, red.) in de laatste minuut nog iets forceert en dan zie je dat de wisselspelers gewoon heel belangrijk zijn. Ik denk dat dat vandaag wel uitgewezen is.”

Gelijkwaardig

Het niveauverschil tussen Ajax en Benfica was dinsdagavond minimaal, zo zag ook De Ligt. “Benfica is een hele goede ploeg, ik denk dat je dat ook wel gezien hebt. Ze hebben veel technisch vaardige spelers, veel diepgang en in de counter levensgevaarlijk. Het is gewoon een hele goede ploeg, dus des te knapper dat we toch nog in de laatste minuut de overwinning over de streep trekken.”

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajax1.nl/de-ligt-reuzenstap-maar-we-zijn-er-nog-niet/