In beeld: Lengte Lamprou kost Ajax de kop tegen Heerenveen

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Kostas Lamprou beleefde zondag en zware middag in de wedstrijd tegen Heerenveen. De reserve-doelman van Ajax moest op het laatste moment de zieke André Onana vervangen en moest direct vier keer vissen. De Griek krijgt vaak het verwijt dat hij te klein zou zijn voor een keeper. Niet geheel onterecht, Lamprou is namelijk de kleinste keeper van de Eredivisie. Maar hoeveel verschil had een paar centimeter meer gemaakt in de wedstrijd tegen Heerenveen?

Lengte Eredivisiekeepers

De reservedoelman is slechts 1,76 meter lang. Daarmee is hij al zes centimeter kleiner dan de een na kleinste doelman, Feyenoorder Kenneth Vermeer met 1,82 meter. Lamprou is zelfs ruim 14 centimeter kleiner dan gemiddelde van alle keepers in de Eredivisie, dat 190,2 centimeter bedraagt. André Onana is met 1,87 meter zeker niet de langste keeper in de competitie, maar toch al 11 centimeter langer dan zij collega.

Onder de loep

Om te bekijken hoeveel verschil de 11 centimeter ten opzichte van Onana in de wedstrijd tegen Heerenveen had gemaakt, nemen we de doelpunten onder de loep:

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajax1.nl/lengte-lamprou-kost-ajax-overwinning/

Gegevens

Onderwerpen: Doelpunt, Eredivisie, Keeper, Ziek
Tags: Nieuws
Clubs: AFC Ajax