Salariskosten Ajax met ruim 16 miljoen gestegen

Bron: www.ajaxshowtime.com

De bedrijfslasten bij Ajax zijn in het afgelopen halfjaar enorm toegenomen. Een grote oorzaak hiervan is de stijging in de post lonen, salarissen en sociale lasten. Deze post steeg met 16 miljoen euro naar 41,3 miljoen euro.

De cijfers zijn berekend op basis van de periode 1 juli 2018 tot en met 31 december 2018 en worden vergeleken met de periode van precies een jaar eerder (1 juli 2017 tot en met 31 december 2017). De salariskosten voetbal zijn per saldo met 14,2 miljoen euro gestegen. Dit komt door een stijging van de spelerssalarissen en de hogere spelerspremies door het behaalde resultaat in de Champions League.

Ook is er een stijging in de kosten van het overige personeel te constateren: 1,8 miljoen euro. Deze werd onder meer veroorzaakt door 'hogere afvloeiingskosten van personeel' en hogere premies in verband met het behaalde resultaat in de Champions League.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/119888/salariskosten-ajax-met-ruim-16-miljoen-gestegen

Gegevens

Onderwerpen: Champions League, Salaris
Clubs: AFC Ajax