Salaris

Geen clausule van €30 miljoen meer in contract Ziyech

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Was het voorheen zo dat clubs Hakim Ziyech konden ophalen voor €30 miljoen, dat is nu niet meer het geval. De Telegraaf meldt namelijk dat Ziyech niet meer een dusdanige clausule heeft.

Die  zou hij in een eerder contract wel gehad hebben, maar Overmars heeft het deze zomer dus voor elkaar gekregen om die clausule uit het contract te halen. Daar stond natuurlijk wel wat tegenover: het salaris van Ziyech werd flink opgewaardeerd. Met 4 miljoen euro per jaar was hij al de bestbetaalde speler van de Eredivisie, maar daar kwam deze zomer nog wat bij.

Onze Trots: 'In Madrid wilden ze met ons op de foto'

Bron: www.ajaxshowtime.com

Bekende Nederlanders en Ajax. Waarom zijn ze fan geworden van de Amsterdamse club en hoe beleven zij de wedstrijden van hun grote liefde? Komen ze vaak in het stadion of kijken ze de wedstrijden liever thuis of in de kroeg? En wat vinden ze eigenlijk van het huidige Ajax? In de rubriek ‘Onze Trots’ gaan we op zoek naar de liefde voor Ajax van de BN’ers. In deel 24 spreken wij met Ron Blaauw, chef-kok – ook bij Ajax – en tv-persoonlijkheid.

‘Van de Beek en Ajax nog niet akkoord over nieuw contract’

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Onlangs berichtten Voetbal International en het Algemeen Dagblad dat Donny van de Beek en Ajax een akkoord zouden hebben bereikt over een nieuw contract. De middenvelder zou tot medio 2022 vast blijven liggen, maar wel een opwaardering krijgen in salaris.

Mike Verweij vroeg het na bij Van de Beeks zaakwaarnemer Guido Albers en stelt dat er van een akkoord nog helemaal geen sprake is. Er zouden wel contractonderhandelingen aan de gang zijn, maar de papieren zouden nog zeker niet rond zijn.

Jaarcijfers Ajax: 51,9 mln winst; 210 mln eigen vermogen

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax heeft over het afgelopen boekjaar een nettowinst weten te realiseren van 51,9 miljoen euro. Ter vergelijking: titelconcurrent PSV boekte een nettowinst van 4,6 miljoen euro. Met die cijfers blijkt het seizoen 2018/2019 het meest succesvolle seizoen van de huidige eeuw. Als vanzelfsprekend speelde de Europese prestaties daarin een grote rol. Als gevolg van de financiële groei kent Ajax nu een eigen vermogen van 210 miljoen euro.

'Stap naar Eredivisie nu stap naar Europese top'

Bron: www.ajaxshowtime.com

Het is de laatste tijd een van de grootste discussies rondom Ajax: heeft de jeugd door het veranderde beleid bij Ajax nog wel kans om door te breken? De club kan het zich permitteren om duurdere aankopen te doen en is daarnaast het salarisplafond doorbroken in Amsterdam. Tijdens de reünie voor oud-jeugdspelers sprak Ajax Showtime met David Endt, Rob Been jr. en Viggo Waas over deze kwestie.

Nieuwe CL-plannen UEFA roepen veel verzet op

Bron: ajaxfanzone.nl

De UEFA wil vanaf 2024 enorme veranderingen doorvoeren. de bond wil de groepsfase van de Champions League wijzigen van acht poules van vier naar vier poules van acht clubs. In dat geval zijn clubs verzekerd van minimaal veertien Europese duels, wat financieel enorm aantrekkelijk is. Daarnaast is de bond voornemens er voor te zorgen dat 24 van de 32 ploegen al verzekerd blijven van deelname en er slechts vier clubs zich kunnen plaatsen via hun nationale competitie.

Pages

Subscribe to Salaris