Salaris

‘Bewustwording creëren bij spelers zodat ze niet failliet gaan’

Bron: www.ajaxshowtime.com

Veel profvoetballers zien hun bankrekening tijdens hun carrière met de maand groeien, maar als hun carrière eenmaal stopt, houdt dat op. Al in 2013 bleek uit een onderzoek van XPro dat 65 procent van de voetballers uit de Premier League vijf jaar na het beëindigen van hun carrière failliet werd verklaard. Een wereldwijd maatschappelijk probleem dus, zo ondervond voormalig Ajax-jeugdspeler en ondernemer Soufyan Daafi.

Ajax en spelersraad akkoord over loonoffer

Bron: ajaxfanzone.nl

De spelers van Ajax en de clubleiding zijn akkoord over een loonoffer om zo de negatieve financiële gevolgen van de coronacrisis te beperken. Daley Blind gaf enige tijd geleden al aan dat de spelers de club zouden steunen door salaris in te leveren maar een akkoord liet nog op zich wachten. Dat kwam doordat met alle spelers (en zaakwaarnemers) afzonderlijk overeenstemming moest worden bereikt. Ajax verwacht veel last te ondervinden van de coronacrisis. Zo loopt de club veel geld mis aan kaartverkoop en skyboxen, zo is de verwachting.

De Telegraaf: ‘Ajax toont interesse in Jahanbakhsh’

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax richt zijn pijlen in de zoektocht naar aanvallende versterkingen op Alireza Jahanbakhsh, zo meldt De Telegraaf vrijdagavond. De interesse van Ajax bevindt zich volgens de krant nog in de oriënterende fase: Ajax heeft zich volgens het dagblad nog niet gemeld bij het management (hetzelfde management als doelman Maarten Stekelenburg) van de 26-jarige vleugelspits, en ook niet bij diens werkgever Brighton & Hove Albion.

Pages

Subscribe to Salaris