Ajax verliest oefenduel tegen Bosz’ Leverkusen’: Labyad valt uit met blessure

Ajax heeft in Duitsland een oefenwedstrijd verloren van het Bayer Leverkusen van Peter Bosz. Ajax, dat speelde zonder de internationals, verloor met 2-1. Na een kopbal van Huntelaar op de lat kwam Ajax na een kwartier spelen op voorsprong door een schot van Danilo in de linkerbenedenhoek. Nog voor rust kwam Leverkusen op gelijke hoogte via Karim Bellarabi. Na de gelijkmaker kreeg Ajax voor rust nog een kans via Labyad, terwijl Huntelaar wederom op de lat wist te koppen. Zo’n vijf minuten na rust wist Bayer Leverkusen op voorsprong te komen door een kopbal van Paulinho waardoor het elftal van oud-Ajax-trainer Peter Bosz de wedstrijd met 2-1 wist te winnen.

Bij Ajax stond Bruno Varela op doel, terwijl Joël Veltman, Lisandro Magallán, Daley Sinkgraven, Zakaria Labyad en Klaas-Jan Huntelaar – normaal gesproken bankzitters – in de basis stonden. Daarnaast kregen enkeleJong Ajax spelers als Dean Solomons, Boy Kemper, Jasper Ter Heide, Danilo en Vaclav Cerny de kans zich te bewijzen.