Ajax verliest oefenwedstrijd van Bayer Leverkusen, blessure Labyad

Ajax heeft vanmiddag een besloten oefenwedstrijd tegen Bayer Leverkusen met 2-1 verloren. De Amsterdammers kwamen in de eerste helft op voorsprong tegen de ploeg van voormalig Ajax-trainer Peter Bosz maar gingen uiteindelijk alsnog onderuit.

Vanwege de interlandperiode, trad de ploeg van Erik ten Hag aan met veel spelers die het normaal gesproken met invalbeurten moeten doen. Zo droeg Joël Veltman de aanvoerdersband en kregen Lisandro Magallan, Vaclav Cerny, Daley Sinkgraven, Zakaria Labyad en Klaas-Jan Huntelaar een basisplaats. Diezelfde Huntelaar was binnen tien minuten dicht bij een doelpunt, toen hij uit een corner op de lat kopte. Vijf minuten later was het echter alsnog raak, door een goals van Danilo. Nadat Ajax-doelman Bruno Varela tot twee keer toe redding had gebracht, kwam Leverkusen op 1-1 via Bellarabi. Nog voor rust raakte Huntelaar opnieuw de lat.