Ontevreden Ten Hag: “De afstemming was volledig zoek”

Ajax speelde afgelopen zaterdag het eerste serieuze oefenduel in de voorbereiding op het nieuwe seizoen, De Deense middenmotor Aalborg BK wist de Amsterdammers op een 1-1 gelijkspel te houden. tot ontevredenheid van trainer Erik ten Hag.

Met name Lisandro Magallán, die in de eerste helft leiding moest geven aan de verdediging, maakte geen goede indruk. De Argentijn veroorzaakte een strafschop en zag zijn directe tegenstander Tom van Weert de 1-0 maken. “Ik heb goede dingen gezien, maar ook heel slechte”, citeert De Telegraaf uit de mond van Ten Hag, die verder geen namen noemt. “Slechte pressingmomenten. De afstemming was volledig zoek.”

De oefenmeester is positiever over hoe Ajax zich in de tweede helft manifesteerde, toen er een veel jonger team, met gelegenheidsaanvoerder Perr Schuurs het veld in werd gestuurd.  “Ik dacht dat Perr Schuurs het wel aardig deed”, aldus Ten Hag. Momenteel lijkt de kans groot dat Ajax met de Mexicaan Edson Alvarez een directe concurrent voor Schuurs aantrekt.