Jong Ajax wint na krankzinnige slotfase

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

De ploeg van Mitchell van der Gaag speelde op De Toekomst een enorm onaantrekkelijke wedstrijd en leek daarnaast ook te verliezen. De slotfase zette echter met doelpunten en een rode kaart de wedstrijd op zijn kop en zo kon Jong Ajax toch de drie punten in Amsterdam houden.

Vanaf de allereerste minuten hadden de Amsterdamse beloften veel meer balbezit dan de bezoekers uit Almere. De kansen bleven echter uit voor de Amsterdammers. Sterker nog, het was Almere, na zo’n half uur voetballen, met de eerste grote kans van de wedstrijd. Ricardo Kip schoot wild over en zo bleef de wedstrijd in evenwicht.

Weinig keuze voor Van der GaagTien minuten later was het alsnog raak voor de bezoekers. Kik Pierie zat mis, waardoor Almere met een overtal richting het doel van Kotarski ging. Deze kans werd wel benut, Shayon Harrison passeerde de Kroatische doelman. Ondanks de nederlaag bleef Jong Ajax de bal in een te laag tempo rondspelen en zo werd de verdediging van Almere niet getest. Mitchell van der Gaag had ook weinig keuze om te wisselen, hij had namelijk slechts vijf man naast hem op de bank zitten.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajax1.nl/jong-ajax-wint-na-krankzinnige-slotfase/