Uitsupporters voorlopig niet welkom in de stadions

Bron: www.ajaxshowtime.com

Wanneer het betaalde voetbal in Nederland weer van start gaat, zijn alleen supporters van de thuisspelende club welkom in het stadion. Dat staat in een protocol van ruim tachtig pagina's die de KNVB in samenspraak met diverse betrokken partijen heeft opgesteld.

Om de in- en uitstroom van het publiek beheersbaar te houden, hebben de burgemeesters en politie aangegeven dat supporters van de bezoekende club in de opstartfase niet welkom zijn, schrijft FOX Sports. Daarnaast zal het stadiongebied rondom mogelijk wedstrijden worden afgesloten.

In het protocol van de KNVB is verder niet opgenomen hoe clubs moeten handelen wanneer supporters in groepsverband hard schreeuwen of zingen. Vanuit de overheid is dat voorlopig verboden, maar de KNVB heeft bepaald dat bij overtreding van deze maatregel in het uiterste geval een stadionverbod van drie maanden kan worden opgelegd. De bond zou vooral hopen dat clubs in gesprek gaan met fans om zulke situaties te voorkomen.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/132705/uitsupporters-voorlopig-niet-welkom-in-de-stadions

Gegevens

Onderwerpen: KNVB, Stadionverbod, Supporters
Clubs: Sevilla FC