Racing de Santander

Dijks debuteert bij Bologna met goal

Mitchell Dijks is zondagavond lekker begonnen aan zijn nieuwe avontuur bij Bologna FC. Er stond een bekerduel met Calcio Padova op het programma.

Nadat Bologna in de zeventigste minuut via een penalty op voorsprong was gekomen, verdubbelde Dijks de score enkele minuten later. Bekijk hieronder zijn goal en let ook even op hoe de stadionspeaker hard zijn best doet op de naam van Dijks.

Ajax dik en dik verdiend naar kwartfinale EL

Ajax heeft voor het eerst sinds 14 jaar weer eens de kwartfinale bereikt van een Europees bekertoernooi. De Amsterdammers zette met groot machtsvertoon FC Kopenhagen opzij.

Voor rust was het al 2-0 door goals van Traoré en Dolberg. In de tweede helft grossierde Ajax in het missen van zeker 5 honderd procent kansen, maar de marge van twee doelpunten verschil kwam niet meer in gevaar. Morgen om 13.00 de loting voor de kwartfinale!

Oppermachtig Ajax bereikt kwartfinale Europa League na 2-0 winst op FC Kopenhagen

Ajax heeft donderdagavond na een 2-0 zege op FC Kopenhagen de kwartfinale van de Europa League bereikt. De Ajacieden speelden een zeer sterke wedstrijd en lieten FC Kopenhagen zien wie de baas is in Amsterdam. Bertrand Traoré opende de score en op slag van rust wist Kasper Dolberg een strafschop tegen de touwen te schieten. Dat Kopenhagen met een 2-0 nederlaag huiswaarts keert was opmerkelijk te noemen, want Ajax had de kans om een grote score neer te zetten tegen de opponent uit Denemarken.

Opstellingen Ajax – FC Kopenhagen

Ajax begint om 21;00 uur aan de return in de Europa League tegen FC Kopenhagen. Donny van de Beek vervangt zoals verwacht de geschorste Davy Klaassen en verder start Matthijs de Ligt in de basis.

Opstelling Ajax: Andre Onana, Joël Veltman, Davinson Sanchez, Matthijs de Ligt, Nick Viergever, Donny van de Beek, Lasse Schone, Hakim Ziyech, Bertrand Traore, Kasper Dolberg, Amin Younes

Opstelling FC Kopenhagen: Olsen, Ankersen, Okore, Johansson, Augustinsson, Gregus, Kvist, Matic, Toutouh, Santander, Cornelius

Likes(15)Dislikes(5)

Voorbeschouwing Ajax – FC Kopenhagen

Vorige week is gebleken dat Ajax een zware kluif gaat krijgen aan FC Kopenhagen. Tijdens de uitwedstrijd had Ajax het betere van het spel maar toch wist de huidige koploper van de Deense competitie de winst naar zich toe te trekken. Dankzij een afgekeurd doelpunt van Ajax bleef de stand op 2-1 staan, in het voordeel van de Denen.