De Boer over tegenstander: “Jaloers ben ik niet”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Op de persconferentie blikte Frank de Boer vrijdag vooruit op de wedstrijd tegen AZ, die aanstaande zondag op het programma staat. De Alkmaarders zijn na de winterstop bezig aan een indrukwekkende reeks. “Jaloers ben ik niet, druk zetten hebben ze bijvoorbeeld gekopieerd van ons”, aldus De Boer.

“Ze hebben veel lopende mensen en dat heeft altijd coJalnsequenties voor de tegenstander. Daar kunnen wij wel van leren. Loopacties van middenvelders of buitenspelers, je ziet wat het met zich meebrengt”, vervolgt de trainer. Toch wil hij AZ niet al te veel vergelijken met Ajax: “Als een tegenstander in gaat zakken, dan krijg je het veel moeilijker. Dat heeft AZ bijvoorbeeld nog niet gehad.”

Om AZ te bestrijden is deze week in ieder geval extra getraind op explosiviteit: “Korte sprietjes, langer rust en alles op kwaliteit en honderd procent. Dat is onze cyclus. Het is een periodisering en nu moeten ze een stapje maken. Ze moeten het langer kunnen volhouden om in plaats van tien nu bijvoorbeeld vijftien sprietjes te trekken.”

// < ![CDATA[(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});// ]]>

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/de-boer-jaloers-ben-ik-niet/