Kluivert met Jong Oranje langs Paraguay

Met Ajax-aanvaller Justin Kluivert in de basis heeft Jong Oranje dinsdagavond weten te winnen van de leeftijdsgenoten van Paraguay. Na negentig minuten spelen eindigde het duel in 1-1, waarna Nederland de penalty's beter nam dan de Zuid-Amerikanen.

Kluivert scoorde niet, al had hij wel enkele mogelijkheden om dat te doen. De buitenspeler werd na 72 minuten, net nadat Jong Oranje op 1-1 was gekomen, gewisseld. Namens Paraguay had Saul Salcedo de score uit een vrije trap geopend, terwijl Guus Til namens Jong Oranje - op aangeven van Pablo Rosario - voor de gelijkmaker zorgde.

De oefenduels in Zuid-Amerika (Jong Oranje oefende eerder tegen Jong Bolivia, 4-1 zege) waren ter voorbereiding op de EK-kwalificatieduels met Engeland en Schotland. Deze duels worden in september gespeeld. Vanaf die wedstrijden is Erwin van de Looi officieel de nieuwe hoofdcoach van Jong Oranje. Tijdens deze trip was de oefenmeester er wel al bij om alvast kennis te maken met de groep.