Van Boekel blijft bij standpunt: ‘Bal ging terecht op de stip’

Bron: ajaxfanzone.nl

Scheidsrechter Pol van Boekel was onderwerp van gesprek na afloop van de wedstrijd SC Heerenveen – Ajax. Van Boekel gaf in de tweede helft een strafschop aan Ajax en daar waren de meningen nogal over verdeeld. De scheidsrechter blijft bij zijn standpunt: ‘de bal ging terecht op de stip’.

‘Ik heb de beelden terug gezien en ik zie dat Dolberg een beuk of een duw krijgt van Hoegh en dan is het voor mij een strafschop. De één zal het uitleggen als een schouderduw, ik leg het uit als een strafschop want het contact was meer op de benen en in de rug en dat valt bij mij niet onder een schouderduw. Het zal altijd discutabel blijven maar ik sta er nog volledig achter en dat is ook wat de VAR gedaan heeft. Die lieten mij weten je kunt hem geven, dus een terechte beslissing. De VAR is bedoeld om honderd procent fouten eruit te halen. Dat was dit absoluut niet’, aldus Van Boekel.

Bron: Fox Sports

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2018/10/21/van-boekel-blijft-bij-standpunt-bal-ging-terecht-op-de-stip/

Gegevens

Spelers: Kasper Dolberg
Onderwerpen: Scheidsrechter, Penalty
Tags: Nieuws
Scheidsrechters: Pol van Boekel