Bobby Haarms

TV-tip: Documentaire over Bobby Haarms woensdag in première

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Donderdag is het 10 jaar geleden dat de legendarische Bobby Haarms overleed. Tien jaar na zijn dood blikken spelers, trainers, fans, vrienden en schrijver Raymond Bouwman in een documentaire terug op de voormalig assistent-trainer van Ajax.

De documentaire gaat woesndagavond om 20.00 in première op FOX Sports. Komt dat tijdstip je niet goed uit? De documentaire wordt de komende dagen meerdere malen herhaald. Hieronder vind je het hele uitzendschema:

Oproep: Steun Jong Ajax tegen PSV!

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Op zondag 13 januari 14:30 uur zal Jong Ajax het op De Toekomst opnemen tegen Jong PSV voor de wedstrijd in de Keuken Kampioen divisie. Na een succesvolle avond tegen Sparta roept Ultras Amsterdam op om opnieuw massaal aanwezig te zijn om Jong Ajax te steunen.

Net als de vorige keer zullend de fanatieke fans plaatsnemen in de hoek van de Bobby Haarms tribune. Kaarten zijn verkrijgbaar voor € 5,-.

Bestel je tickets hier!

Beeld Cruijff wordt gemaakt door zelfde kunstenaar als beeld van Haarms

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

De werkgroep Deze man verdient een standbeeld heeft onthuld wie het standbeeld van Johan Cruijff gaat maken, dat hij het stadion moet komen.

Hans Jouta is de man die het beeld mag gaan maken. Hij maakte eerder ook al het beeld van Bobby Haarms dat bij de Arena staat. Toch was het geen uitgemaakte zaak dat Jouta ook dit beeld zou gaan maken, want er waren ruim 30 aanmeldingen van kunstenaars. De werkgroep koos echter unaniem voor Ajax, die ook geregeld in het stadion zit.

 

AFCA Supportersclub: ‘Bestuursraad Ajax begaat grote misstap met benoeming Ruud Haarms’

Bron: ajaxfanzone.nl

De AFCA Supportersclub heeft zich in niet misverstane woorden uitgelaten over de voorgenomen benoeming van Ruud Haarms tot lid van de Bestuursraad. Het orgaan binnen Ajax dat de leiding heeft over de Vereniging AFC Ajax, welke 73% van de aandelen AFC Ajax bezit. De supportersclub zegt met zeer grote verbijstering en verontwaardiging, via de agenda van de ALV van de Vereniging AFC Ajax, kennis genomen te hebben van die voorgenomen benoeming.

Actiegroep start initiatief voor standbeeld Johan Cruijff

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

De naamsverandering van het stadion naar de Johan Cruijff Arena is inmiddels een feit. Toch is er een initiatief gestart om de legendarische nummer 14 met een standbeeld nog uitgebreider te eren. De werkgroep ‘deze man verdient een standbeeld’ wil dit mogelijk gaan maken.

De werkgroep was in 2011 al verantwoordelijk voor het standbeeld van Bobby Haarms, en steekt nu dus weer de koppen bij elkaar om een blijvend en toegankelijk eerbetoon in de buurt van de Johan Cruijff Arena te realiseren. Hiervoor is zo’n 75.000 euro nodig.

25 jaar SV Ajax: ‘Teleurstelling mag je laten horen’

Bron: www.ajaxlife.nl

Aanvankelijk had Van Gaal helemaal niets met het Ajaxpubliek © Archief Ajax

Supportersvereniging Ajax bestaat dit seizoen 25 jaar. Een mooi moment om terug te blikken op onze eigen levensloop. Vijf jaar geleden spraken we voor Ajax Life met Louis Van Gaal over zijn kijk op SV Ajax.

De Supportersvereniging Ajax kende een ongekende groei in de succesvolle jaren onder erelid Louis van Gaal. Ajax veroverde de wereld en de supportersvereniging profiteerde mee. Sindsdien is er wel het een en ander veranderd.

Ajax werkt toe naar verhit potje in Eindhoven

Bron: www.ajaxlife.nl

Speelt Veltman zondag rechts achterin of kiest Ten Hag voor Kristensen? © Ajax Images

“We moeten door snuiters!” Nog vaak horen we deze woorden van Bobby Haarms in ons achterhoofd en ook richting PSV-uit zit er niks anders op. Doel: zorgen dat de Eindhovenaren en elk geval zondag nog geen polonaise kunnen lopen.

Dinsdag waren de Ajaxspelers een dagje vrij, maar woensdagochtend begon dan echt de voorbereiding op de topwedstrijd in het Philips Stadion. Een op voorhand gevoelig en verhit potje, waarbij Ajax wordt ondersteund door 1500 Ajaxsupporters in het uitvak.

De Goede Beul, een leven lang Ajacied

Bron: www.ajaxlife.nl

Dit alleen al is een tamelijk iconische plaat. © Ajax Images

Precies 84 jaar geleden werd een bijzonder persoon geboren in Amsterdam. Bobby Haarms, bij Ajacieden ook goed bekend als ‘de Goede Beul’. Genoeg reden om even terug te kijken op deze bijzondere Amsterdammer.

Haarms was zijn leven lang Ajacied. Hij werd geboren aan de Middenweg, tegenover Stadion De Meer, toen nog in aanbouw. Toen kon hij nog niet weten dat hij er ook als Ajaxvoetballer te zien zou zijn.

In Memoriam: Bobby Haarms 1934-2009

Bron: ajaxfanzone.nl

Vandaag staan wij stil bij een groot Ajacied die op deze dag zijn 84ste verjaardag zou hebben gevierd maar ons in 2009 is ontvallen. Bob zou ongetwijfeld zijn mening hebben gehad over de huidige gang van zaken bij Ajax maar we weten ook dat zijn liefde voor de club onvoorwaardelijk was. ‘Kom op snuiters, we moeten door’ was een van de uitspraken van onze Goede Oude Beul. Het ga je goed Bob, we missen je.

FANATIEKE SUPPORTERS

Bron: www.afca.nl

Ajax heeft al enige tijd een beloftevol stel spelers in de selectie en op de Toekomst rondlopen. Waar na Frank de Boer Peter Bosz en Marcel Keizer, nu Erik ten Hag moet proberen er een steeds beter presterend eerste elftal van te maken. Het gaat al net zo lang met horten en stoten. Koning Frank wiegde zonder met zijn ogen te knipperen en met lak aan de toen nog door een deel van Ajax nagestreefde Cruijff filosofie hele stadions in slaap. Peter Bosz deed diezelfde stadions zover opveren dat dat de incapabele directie kennelijk iets teveel van het goede was, en moest dus opzouten.

Pages

Subscribe to Bobby Haarms