George Knobel

Ajax opnieuw naar De Lutte in voorbereiding op nieuw seizoen

Bron: ajaxfanzone.nl

Ajax zal in de week van 13 tot en met 17 juli opnieuw een trainingskamp opslaan in De Lutte. De 36 jarige traditie begon in 1973 in landhuishotel De Bloemenbeek met een van de meest historische en succesvolste Ajax teams uit de geschiedenis met spelers zoals Johan Cruijff, Ruud Krol, Piet Keizer, Wim Suurbier, Johan Neeskens, Johnny Rep onder leiding van toen nog George Knobel en Bobby Haarms.

Ajaxtrainers aan het woord

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Nederland kende nog maar tien jaar Betaald voetbal toen Rinus Michels (1966) het brave spelletje als ‘Voetbal is oorlog’ typeerde. Alhoewel hij het niet letterlijk heeft gezegd, eigende ‘De Generaal’ zich de beeldspraak, die de hele wereld over ging, graag toe. In het Ajax na Cruijff (1973/74) kreeg George Knobel de sterrenploeg maar niet aan het voetballen. De Limburgse opvolger van Stefan Kovacs tekende zijn eigen ontslagvonnis door in ‘Deze Week’ het waarom te openbaren. Sex, Drugs en Rock ’n Roll in Mokum.

Voormalig Ajax-trainer George Knobel overleden

Bron: ajax1.nl

Voormalig Ajax-trainer en bondscoach van het Nederlands elftal George Knobel is op 5 mei in zijn woonplaats Roosendaal overleden. Hij was tussen augustus 1973 en april 1974 hoofdtrainer van Ajax, na een kort sabbatical nam hij in september 1974 de leiding over het Nederlands Elftal. Bij Ajax kwam hij aan het roer na het behalen van drie Europa Cups I. Zelf noemde hij zijn tijd bij Ajax “De moeilijkste periode uit zijn leven”.

Oud-trainer Knobel overleden

Bron: www.ajax.nl

Voormalig Ajax-coach George Knobel is zaterdagavond op 89-jarige leeftijd overleden. Knobel kreeg Ajax in augustus 1973 onder zijn hoede als opvolger van Stefan Kovács en won in januari 1974 de Europese Supercup. Ajax versloeg die dag AC Milan met 6-0. Na zijn periode als trainer in Amsterdam werd de geboren Roosendaler in 1974 aangesteld als bondscoach van het Nederlands elftal.
Subscribe to George Knobel