Vic Buckingham

Drie dingen die je moet weten over NAC - Ajax

Bron: www.ajaxlife.nl

Tijdens het laatste avondje NAC. © Pro Shots

Je zou het door de interlandbreak bijna vergeten, maar Ajax staat acht punten achter op PSV en verloor de laatste competitiewedstrijd in eigen huis van FC Utrecht. In de winterstop krijgt Marcel Keizer misschien versterkingen, maar tot die tijd moet hij vooral zien bij te blijven. NAC is in dat kader de eerste horde, hier drie dingen die je moet weten over de confrontatie van zondag.

Column: “Cruijff is voor mij onnavolgbaar”

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

24 maart 2016 zal voor eeuwig in de boeken staan als de dag dat we een grootheid en legende in de historie van het Nederlandse voetbal verloren. Tot op de dag van vandaag leeft het ongeloof onder de voetballiefhebbers en word de naam ‘Cruijff’ overal nog geschreven en gesproken. Johan Cruijff zal ook altijd bekend staan als de man die clubs als Ajax en FC Barcelona groot maakte, als speler en adviseur maakte Cruijff furore bij beide clubs.

Hoe het allemaal begon

Bobby Haarms; van iedereen de grootste Ajacied

Bron: www.ajaxshowtime.com

Een straatnaam in Amsterdam werd naar hem vernoemd, zo ook een tramhalte en zelfs een tribune op sportpark De Toekomst. Naast de hoofdingang van de Arena heeft hij zijn eigen standbeeld; van de tien keer dat je er langsloopt, hangt er negen keer liefkozend een Ajax-sjaal over zijn nek. Het betreft uiteraard De Goede Beul. De man wiens leven praktisch gezien geheel in het teken stond van Ajax. Een Amsterdammer in hart en nieren: Bobby Haarms.

Subscribe to Vic Buckingham