Drie dingen die je moet weten over NAC - Ajax

Bron: www.ajaxlife.nl

Tijdens het laatste avondje NAC. © Pro Shots

Je zou het door de interlandbreak bijna vergeten, maar Ajax staat acht punten achter op PSV en verloor de laatste competitiewedstrijd in eigen huis van FC Utrecht. In de winterstop krijgt Marcel Keizer misschien versterkingen, maar tot die tijd moet hij vooral zien bij te blijven. NAC is in dat kader de eerste horde, hier drie dingen die je moet weten over de confrontatie van zondag.

Huntelaar op geliefd terrein Klaas Jan Huntelaar was niet opgeroepen voor Oranje en kon zodoende rustig toewerken naar de wedstrijd van zaterdag. Mits bekend met zijn eigen statistieken zal the Hunter met vertrouwen afreizen naar Breda. Zonder deze kennis misschien ook wel, maar de cijfers van de spits tegen NAC zijn in ieder geval indrukwekkend.

De aanvalsleider scoorde negen doelpunten in evenveel ontmoetingen met de Noord-Brabanders. Daarmee treft hij zaterdag zijn favoriete tegenstander in de Eredivisie. Deze doelpunten werden overigens niet allemaal in dienst van Ajax gemaakt. In zijn tijd bij Heerenveen wist hij twaalf jaar geleden al een hattrick te fabriceren tijdens een 'avondje NAC’.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=22900