'Ajax legt contact met Cruijff'

Bron: ajax.nieuwslog.nl

Uri Coronel ontkent dat hij zou overwegen om zijn voorzitterschap bij Ajax op te geven. De leiding van de Amsterdamse club heeft ondertussen contact gezocht met Johan Cruijff. Ajax wil de dialoog aangaan met de kritische clublegende.

Gisteravond werd in Studio Voetbal gemeld dat Coronel zou willen vertrekken. ,,Ik heb in persoonlijke kring wel eens laten vallen dat ik met alle onrust van dit moment weinig lol heb in mijn functie als voorzitter. Maar dat is heel iets anders dan overwegen op te stappen", zegt Coronel tegen Voetbal International.

,,Ik geef toe dat de huidige situatie rond Ajax heel vermoeiend is, met de forse kritiek op de clubleiding en alle meningen die over en weer gaan. Maar ik ben niet van plan op de vlucht te slaan voor de huidige situatie. De termijn van een Ajax-voorzitter beslaat vier jaar. Die hoop ik vol te maken. In een prettiger sfeer dan nu het geval is."

Coronel is sinds april 2008 de hoogste man bij Ajax. Daarvoor leidde hij een onderzoekscommissie die het beleid van de club doorlichtte. Toenmalig preses John Jaakke en algemeen directeur Maarten Fontein waren het slachtoffer.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.nieuwslog.nl/article/ajax_113405/_Ajax_legt_contact_met_Cruijff_.html

Gegevens