‘Arsenal meldt zich officieel voor Vertonghen’

Bron: ajax1.nl

Een vertrek van Jan Vertonghen bij Ajax lijkt steeds dichterbij te komen. Arsenal heeft zich inmiddels officieel gemeld voor de verdediger, meldt The Daily Mail.

Arsenal versterkte zich zondag met Lukas Podolski, die voor twaalf miljoen euro wordt overgenomen van 1. FC Köln. Nu die transfer is afgerond richten de Londenaren zich volledig op de komst van Vertonghen, voor wie Ajax volgens de Engelse krant zo’n negen miljoen euro vraagt.

De 25-jarige Vertonghen liet eerder al weten komende zomer graag een stap hogerop te willen zetten. Zijn contract bij Ajax loopt nog één jaar door, waardoor de Amsterdammers hem moeten verkopen om nog een goede transfersom te kunnen ontvangen. Ook Tottenham Hotspur is in de markt voor de Belgische international.

Ajax lijkt ondertussen al serieus rekening te houden met een vertrek van Vertonghen. De club wil het liefst Christian Chivu overnemen van Internazionale om de Belg te vervangen, maar ook Bram Nuytinck (NEC) en Niklas Moisander (AZ) zijn serieuze opties.

Tekst: Voetbal Primeur

 

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/arsenal-meldt-zich-officieel-voor-vertonghen/