Oranje onder 17 wint EK, Acolatse belangrijk

Bron: ajax1.nl

Met twee Ajacieden in de basis is het Nederlands Elftal onder zeventien jaar Europees kampioen geworden. Na een 1-1 in na de reguliere 80 minuten werden de Nederlandse strafschoppen beter genomen dan die van tegenstander Duitsland (4-5). De in de 56ste minuut ingevallen Elton-Ofoi Acolatse van Ajax B1 wist in de blessuretijd de gelijkmaker van Oranje aan te tekenen.

Djavan Anderson en Queency Menig stonden in de basis. Ondanks een goed spelend Nederland kwam Duitsland vlak na rust op een 1-0 voorsprong. Ook het invallen van Ajacieden Branco van der Boomen en Acolatse leek niet te werken, maar in de eerste minuut van de blessuretijd wist laatstgenoemde toch nog te scoren uit een lastige positie.

De daaropvolgende strafschoppen gingen gelijk op. Duitsland zag echter haar vierde strafschop gekeerd worden door doelman Olij. Vlak daarvoor schoot Acolatse er wel één binnen. Uiteindelijk werd de beslissende penalty gescoord door Feyenoorder Tonny Trindade de Vilhena. Hierdoor prolongeerde Nederland haar titel na ook vorig jaar Duitsland te hebben verslagen.