UEFA verhoogt prijzengeld Champions League

Bron: ajax1.nl

De UEFA heeft het prijzengeld voor de aanstaande UEFA Champions League flink verhoogd. In totaal kunnen de 32 deelnemers samen nu 150 miljoen euro meer verdienen dan in de vorige edities. Het totale prijzengeld bedraagt nu maar liefst 910 miljoen euro. Nog nooit viel er zoveel te verdienen in het miljoenenbal. Dit weet De Telegraaf te melden.

De startpremie van de Champions League is 8,6 miljoen euro. Eerder bedroeg deze premie 7,2 miljoen euro. Deze premie kan oplopen tot maar liefst 60 miljoen euro voor de winnaar van het toernooi. Ook de wedstijdpremies gingen omhoog. Waar je eerst acht ton kon verdienen bij een overwinning, krijgen clubs nu één miljoen euro. Een gelijkspel is nu een half miljoen waard.

In de Europa League valt aanzienlijk minder te verdienen. Het startgeld is ‘slechts’ 1,3 miljoen euro en een overwinning levert 200.000 euro op. De winnaar van het toernooi mag een bedrag tien miljoen euro op de rekening bijschrijven. Doordat het tweede Europese toernooi zoveel minder oplevert, is het voor veel topclubs een reden om zich vooral op de eigen nationale competitie te focussen.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/uefa-verhoogt-prijzengeld-champions-league/