Ajax verliest kostbare punten

Ajax heeft voor het eerst sinds 3 november punten laten liggen in de Eredivisie. De Amsterdammers verprutsen tegen FC Utrecht een karrevracht aan kansen en kregen daar de rekening voor gepresenteerd: 0-0.

De achterstand op koplopers PSV en FC Twente loopt daardoor voor het eerst in weken weer op (drie punten). Feyenoord kan zondagmiddag bij winst naast de Amsterdamse aartsrivaal komen.

Klein wonderAjax trok aanvankelijk lijn van afgelopen donderdag door, toen het met flitsend spel FC Groningen kapot speelde (0-3). Voetballend gezien viel er weinig verschil te ontdekken in de Galgenwaard, alleen de afronding liet te wensen over. Dat het bij rust 0-0 stond, was een klein wonder te noemen. De bezoekers hadden zeker zes honderd procent kansen om zeep geholpen.

FC Utrecht, bij wie aanvoerder Nana Asare ontbrak, kwam er in de eerste helft voetballend niet uit. Jan Wouters kondigde vrijdag aan dat zijn ploeg alleen door goed te voetballen Ajax partij zou kunnen bieden, maar daar slaagden zijn spelers voor rust geen moment in. Uit een vrije trap was alleen Adam Sarota gevaarlijk (moeizame redding Vermeer).