Slordig Ajax verliest belangrijke punten: 1-1

Ajax heeft belangrijke punten in de strijd om de landstitel thuis tegen Roda JC verloren. De Amsterdammers speelden slordig en heeft dit punten verlies aan zichzelf te danken. Hiermee kent Ajax een slechte generale voor het duel met Steaua Boekarest in de Europa League aankomende donderdag.

Aan het begin van de eerste helft, waren de verhoudingen duidelijk: Ajax valt aan en Roda JC verdedigd. Balbezit percentage loog er ook niet om: 71% om 29%. Echter was het Roda JC dat met een goed uitgespeelde counter in de 39e minuut op een 0-1 voorsprong kwam.  Vlak voor rust had Ajax ook niet het geluk aan haar zijde. Ballen net voor langs of op het aluminium. Het was het allemaal nét niet.

In de tweede helft kreeg Ajax ook weer de steun van de fanatieke aanhang, dat in de eerste helft protesteerden tegen de uitgedeelde stadionverboden. Met opnieuw een goed begin, waren de kansen voor de Amsterdamse ploeg. Goed combinatie spel en goede kansen. In de 54e minuut was het dan eindelijk aan Ajax om te scoren. Door goed door te  jagen, belandde de bal voor de voeten van Cuenca. De Spanjaard zag Blind vrij staan, die de bal goed in het doel schoof.