Gemis Bazoer dodelijk voor Oranje onder 17

Bron: ajax1.nl

De verwachtingen van Oranje onder 17 lagen hoog, maar de ploeg kon het niet waarmaken. Na twee wedstrijden is het al onmogelijk voor de ploeg om zich te plaatsen voor het Europees Kampioenschap in Slowakije, dat gehouden wordt in mei van dit jaar. Coach Mohammed Allach geeft tegenover De Telegraaf aan dat Riechedly Bazoer gemist werd.

“Dit heeft ook gevolgen voor de spelers om hem heen”, geeft Allach aan over Bazoer. De verdediger van Ajax werd niet geselecteerd omdat hij een gebrek aan wedstrijdritme heeft. Door zijn overgang van PSV naar Ajax mag hij nog niet uitkomen in officiële wedstrijden. “Bazoer behoort tot de beteren en trekt zijn medespelers mee, maar nu staat hij gewoon een jaar stil”, gaat Allach verder.

Oranje onder 17 is titelhouder, maar kan de Europese titel niet verdedigen in Slowakije dit jaar. Ook in 2011 was de beker een prooi voor de Nederlanders. Oranje onder 17 speelde met 2-2 gelijk tegen Noord-Ierland en verloor vervolgens van Italië. De Zuid-Europeanen staan nu vijf punten voor op Nederland, met nog een wedstrijd te gaan.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/gemis-bazoer-dodelijk-voor-oranje-onder-17/