Ajax doet zichzelf tekort met gelijkspel

Bron: ajax1.nl

Ook de tweede wedstrijd op de Aegon Copa Amsterdam heeft Ajax niet in winst weten om te zetten. Tegen Ajax Cape Town kwamen ze niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel: 0-0. Vanaf de aftrap waren het de Amsterdammers die het spel wilden maken. In de achtste minuut moet Ajax op voorsprong komen. Menig ging op de keeper af, maar gaf de bal erg matig af. Hierdoor kreeg De Bondt de bal niet goed onder controle en miste. Nog geen minuut later kwam Menig weer goed in de zestien. Helaas werd zijn schot geblokkeerd door de doelman. Na bijna een kwartier spelen wordt ook Ajax Cape Town wakker. De Zuid-Afrikanen zochten nadrukkelijker de aanval, maar wisten niet echt gevaarlijk te worden. In de 19e minuut kwam Ajax-stagiair Höner bijna tot scoren. Een mooie steekpass zorgde ervoor dat hij één op één kwam met de keeper. Zijn inzet werd echter gekeerd.