De Boer voorkomt ramp bij ingestorte hal

Bron: ajax1.nl

De storm die maandag over Nederland raasde heeft op het nippertje geen slachtoffers gemaakt bij Ajax. Frank De Boer wilde ‘s ochtends met zijn spelersgroep trainen in de opblaashal van de club, maar besloot dat het niet veilig was. Amper tien minuten later stortte het bouwwerk op sportpark De Toekomst in.

De coach kijkt in gesprek met De Telegraaf terug op het voorval. Met zijn inspanningsfysioloog was hij als eerste aanwezig in de hal. “Toen we naar boven keken zagen we de lampen zwieren. Door de harde windstoten golfde het plafond van links naar rechts.” Op het moment dat keepers Mickey van der Hart en Maurits Schmitz binnenkwamen en De Boer een lamp boven hen aan nog twee draadjes zag hangen vond hij het welletjes.

Eenmaal buiten duurde het niet lang voordat dit de juiste beslissing bleek. “We waren net met passen en trappen bezig toen iemand een scheur in de hal zag. Twintig seconden later scheurde hij van links naar rechts open.” De Boer is maar wat opgelucht dat er niemand binnen was op dat moment. “Dan had ik niet veel spelers over gehad voor de wedstrijd tegen ASWH.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/de-boer-voorkomt-ramp-bij-ingestorte-hal/