Boete voor spandoek Fenian Bastards: dat vraagt om een reactie!

Bron: www.afcasupportersclub.nl

Gisteravond werd bekend dat de UEFA via een verantwoordelijke commissie in al haar wijsheid heeft besloten een forse boete uit te delen aan Ajax vanwege het tonen van een doek waarop 'Fenian Bastards' te lezen was onder de CL wedstrijd, thuis tegen Celtic. De straf had overigens nog hoger kunnen uitvallen als het aan de UEFA in eesrte instantie had gelegen, maar door adequaat optreden van Ajax bleef het beperkt tot een (forse) boete.

Dit is niet de eerste boete vanwege een spandoek in de afgelopen jaren. Meest absurde voorbeeld was het doek waarop een oliesjeik was te zien, wat een knipoog was tegen veel clubs die worden bestuurd door rijke oliesjeiks, van gekkigheid en vanwege de koopzucht niet weten wat ze doen en veelal een torenhoge schuld hebben.

Natuurlijk, over smaak kun je twisten. Maar daar waar vrijheid van meningsuiting een groot goed is in Nederland en in Europa, is het absurd hoe de UEFA met dergelijke kwesties omgaat. Bovendien vinden wij, dat de UEFA erg willekeurige straffen oplegt, qua soort en in welke mate.

……

Lees het volledige artikel op http://www.afcasupportersclub.nl/index.php/nieuws/afca-nieuws/2198-boete-voor-spandoek-fenian-bastards-dat-vraagt-om-een-reactie

Gegevens

Onderwerpen: AFCA, Bestuur, Spandoek, Supporters, UEFA
Clubleden: Michael van Praag