Jong Ajax verplettert VVV Venlo

Samenvatting:In de eerste helft was VVV Venlo de bovenliggende partij. Al na zes minuten spelen kwam de bezoekende ploeg op voorsprong dankzij een fraaie treffer van Leon de Kogel. De aanvaller liep weg bij Mike van der Hoorn en verschalkte doelman Mickey van der Hart via een knappe boogbal. Vervolgens lukte het Jong Ajax niet om een vuist te maken, maar kort voor de rust viel toch de gelijkmaker. Lucas Andersen, die verder een onzichtbare wedstrijd speelde, maakte een knappe individuele actie aan de rand van het zestienmetergebied en schoot hard binnen: 1-1.

De tweede helft was volledig van Jong Ajax. Uitblinker Ricardo Kishna werd in de 53ste minuut weggestuurd door de eveneens sterk spelende Kenny Tete. Kishna bleef koelbloedig en rondde beheerst af: 2-1. Een paar minuten later viel de beslissende 3-1, toen Lesly de Sa werd weggestuurd en binnenwerkte. VVV Venlo probeerde er vervolgens nog een slotoffensief uit te persen, maar faalde. In de laatste minuut tikte De Sa op aangeven van invaller Sheraldo Becker zelfs nog de 4-1 binnen.