Mr. Twente Boschker: “Werd betere keeper bij Ajax”

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Sander Boschker hangt na een kwart eeuw(!) betaald voetbal zijn keepershandschoenen aan de wilgen. De Twentenaar speelde zijn hele loopbaan bij FC Twente. Op 1 seizoen na. In het seizoen 2003/04 kwam hij uit voor Ajax Amsterdam.

Boschker in gesprek met Voetbal International over zijn keuze voor Ajax: “Dat lijkt een vergissing, maar is het zeker niet. Op dat moment, in 2003, was Ajax voor mij de beste keuze. Ik zat al heel lang bij FC Twente, was in 2001 met de bekerfinale de held geweest; het werd een beetje een sleur. Ajax gaf mij de kans om bij een topclub in de keuken te kijken.” Boschker was het hele seizoen derde keus achter de Roemeense international Bogdan Lobont en de toen 21-jarige Maarten Stekelenburg. “Hoewel ik in geen competitiewedstrijd keepte, ben ik bij Ajax een betere keeper geworden. Bij Ajax was alles erop gericht om wedstrijden te winnen. Zlatan speelde er, Maxwell, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Nigel de Jong. Die jongens hebben later de Europese top gehaald, ook door hun mentale hardheid.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2014/05/18/mr-twente-boschker-werd-betere-keeper-bij-ajax/