Zege Schöne met Denemarken, ook Jong Oranje wint

Bron: www.ajaxlife.nl

Wie weet mag Schöne zich vaker melden bij de nationale ploeg.© Proshots

Lasse Schöne heeft de tweede interland sinds zijn rentree wel winnend afgesloten. De Denen waren in extremis met 1-0 te sterk voor Zweden. De Ajacieden die zijn opgeroepen voor Jong Oranje kwamen allemaal niet in actie.

Schöne staat er plotseling goed op bij bondscoach Morten Olsen, die hem eerder deze week zelfs vergeleek met Xavi en Iniesta. Dat gaat een beetje ver voor een speler die een jaar lang niet van de partij was bij de Deense nationale ploeg, maar goed.

De overwinning van Denemarken kwam tot stand op het moment dat Schöne niet meer op het veld stond. De rechtsbuiten werd in de zeventigste minuut gewisseld en het winnende doelpunt, van Daniel Agger, viel pas diep in de blessuretijd. Veel stond er in het oefenpotje niet op het spel.

Dat was anders bij Jong Oranje. De talenten reisden naar Paisley voor een ontmoeting met Jong Schotland in het kader van de EK-kwalificatie. Onder aanvoering van hattrickheld Quincy Promes won Jong Oranje met maar liefst 1-6. Mickey van der Hart, Stefano Denswil, Mike van der Hoorn en Lesly de Sa moesten op de bank blijven zitten.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=15712