Ajacieden gaan af met Jong Oranje

Bron: www.ajaxshowtime.com

Met een op papier goed elftal leek Jong Oranje op voorhand al te hebben gewonnen. Karim Rekik, Nathan Aké, Marco van Ginkel en Jean-Paul Boëtius als basisspelers, maar eigenlijk kwam er niemand echt uit de verf. Georgië zakte ver terug op eigen helft en alleen met afstandsschoten werd Oranje gevaarlijk. Pas vlak voor rust kwamen er ook uitgespeelde kansen, maar die werden gemist.

Georgië kwam er na de pauze wat vaker uit en het raakte zelfs de lat. Nederland was niet zo dichtbij een treffer en toen er in de slotfase werd gezocht naar de voorsprong, sloeg Georgië toe. Chanturia, oud-speler van Vitesse, raakte de paal uit een vrije trap en in drie rebounds ging de bal erin. Van Ginkel kreeg in de extra tijd nog een dikke kans op de gelijkmaker, maar die viel niet meer.

Door de nederlaag moet Jong Oranje maandag tegen Jong Slowakije plots aan de bak om het EK te halen. De Slowaken stonden voor de zevende speelronde drie punten achter, maar hebben nu plots alle kans om het alsnog te redden. 

Scoreverloop:71' Jigauri 0-1

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/hoofdnieuws/81469/live-18-30u-jong-oranje-jong-georgie-0-0-.html