Spijkerman wil jonge Ajacieden historisch besef bijbrengen

Bron: www.ajaxlife.nl

Het zou goed zijn als Riedewald de historie van Ajax kent.© Proshots

Jairo Riedewald was nog niet geboren toen Ajax in 1995 de Champions League won. Dat geldt voor steeds meer spelers die vandaag de dag het eerste elftal halen. Niet alle nieuwelingen – of aankopen – zijn gezegend met historisch besef. En dat moet anders, vindt Jack Spijkerman.

Wij zijn er niet zo van om BN'ers een platform te geven puur omdat ze BN'er zijn. Bij Spijkerman ligt dit dan ook net even anders. Spijkerman is bekend van televisie, maar voelt zich er niet te groot voor om achter de schermen van alles bij Ajax te doen. Dat pleit voor hem.

Spijkerman helpt de erfgoedcommissie en is 'chef vaantjes', lezen we in Het Parool. Het erfgoed doet nog veel meer. “Nu nog een museum om het in te kunnen tentoonstellen,” merkt Spijkerman op. “En ik vind ook dat alle spelers van Ajax de basis over de geschiedenis van de club moeten weten.”

Daar heeft Spijkerman (66) een goed punt. Riedewald traint onder Frank de Boer, die in de jaren negentig een van de steunpilaren was, maar van het succes anno 1995 heeft de achttienjarige eigenlijk geen idee.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=16651