Debuut Bazoer en Menig in doelpuntenfestijn

Veltman scoort op heerlijke wijze de 3-0 tegen Willem II.© Pro Shots

Zo mat als Ajax het eerste kwartier was tegen Willem II, zo vermakelijk was de rest van het duel. Met een ruime zege (5-0), mooie doelpunten én twee eredivisiedebutanten: Riechedly Bazoer en Queensy Menig.

Het gebeurt niet vaak dat Ajax in tien minuten voetballen helemaal geen kans creëert, maar vanavond had Willem II-keeper Lamprou barweinig te doen in de beginfase.

De eerste actie van de goalie was meteen de bal uit het doel halen. In de veertiende minuut was Sigthórsson bij Ajax’ eerste kans meteen trefzeker. De spits, die van De Boer de voorkeur kreeg boven Milik, kreeg de bal ietwat gelukkig mee in de loop, van Andersen, en schoot de bal laag in het doel.

Een minuut later was de wedstrijd voor de IJslander echter al voorbij. Messaoud gleed in en nam de linkerenkel van de Ajacied daarin mee. Sigthórsson verliet het veld per brancard, wat nooit een goed teken is.