Andersen twijfelt niet meer over zichzelf

Bron: www.ajaxlife.nl

Met drie assists was Andersen bepalend tegen Willem II.© Proshots

Zijn naam stond niet op het scorebord, maar Lucas Andersen kon terugkijken op een mooie avond. De Deense middenvelder kreeg tegen Willem II drie assists op zijn naam, en 95 procent van zijn passes kwamen aan. En hij kreeg een publiekswissel.

Nou ja, publiekswissel… In de 65ste minuut werd Andersen in elk geval naar de kant gehaald voor Riechedly Bazoer. “Ik weet niet of ik gespaard werd,” zei de Deen tegen onder meer Ajax Life. “Misschien wilde de trainer wel de twee debutanten laten spelen. Ik voelde me wel een beetje moe. Dit is mijn eerste volledige seizoen, ik heb de laatste tijd veel wedstrijden gespeeld.”

Andersen komt steeds beter in vorm, en was tegen Willem II een van de uitblinkers. Niet door treffers, wel door zijn assists. Daarmee had hij de rol die graag wil vervullen: bepalend zijn voor het team. “Ik denk dat ik op 85 procent van mijn kunnen zit. Ik moet nog meer assists en goals maken. Met mijn kwaliteiten moet ik ook meer spelers kunnen passeren,” blijft hij zelfkritisch.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=16670